Tips voor de ouders

Je kind gaat op schoolreis, maar waar moet je als ouder op letten? Wij hebben tips voor de ouders op een rijtje gezet. Natuurlijk is het erg leuk dat je kind op schoolreisje op gaat maar het is ook best spannend. Want waar moet je op letten als je kind op schoolreis gaat? Wat heeft je kind nodig tijdens een schoolreisje en waar moet je allemaal rekening mee houden? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Zo gaat je kind goed voorbereid op schoolreis!

 1. Zorg ervoor dat je kind goede stevige schoenen aan heeft waar hij of zij lang op kan lopen.
 2. Kleed je kind niet al te warm of te koud aan en zorg dat het makkelijke kleding is waar hij of zij goed in kan bewegen.
 3. Wat zijn de weersverwachtingen, is er kans op een bui? Geef je kind dan een regenjas of -cape mee! Is het 's ochtends koud, maar wordt het 's middags warm? Zorg dan voor laagjes. Zo kan je kind altijd wat uittrekken als het te warm wordt.
 4. Als het warm en zonnig is kun je het beste je kind een petje meegeven om een zonnesteek te voorkomen.
 5. Smeer je kind in met zonnebrand als het warm en zonnig wordt. Zorg ervoor dat je kind de zonnebrand in de tas heeft zodat de juffen, meesters of begeleiders je kind nog een keer in kunnen insmeren.
 6. Geef droge kleding mee, die niet te zwaar is, voor een eventueel 'ongelukje' of wanneer deze gewoon nat wordt van water.
 7. Geef je kind een niet al te zware rugzak mee, het liefst een met zachte hengsels die niet in de schoudertjes snijden.
 8. Vaak krijg je een brief vanuit school waarop staat vermeld of de lunch wel of niet door de school wordt geregeld en of de kinderen geld of snoep mee mogen nemen.
 9. Stop een briefje met de belangrijkste telefoonnummers bij je kind in de broekzak of tas.
 10. Breng je kind op tijd naar school. Zo kan je zelf rustig gedag zeggen en uitzwaaien.
 11. Wees ook weer op tijd op school om ze met de bus terug te zien komen. Je kind kan je dan ook meteen in de armen vliegen en je alle leuke verhalen van het schoolreisje vertellen!

Reserveer je schoolreisje

Basisscholen, BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven profiteren van een voordelige entreeprijs inclusief een drankje voor de kinderen,
een koffie/thee per begeleider en een terugkomkaartje. De begeleiders gaan GRATIS mee. Reserveer nu en beleef de leukste schoolreis ooit!