Kinderfeestje-organiseren-onderstaand-10-tips-om-het-kinderfeestje-een-succes-te-maken

Kinderfeestje organiseren? Wij hebben 10 tips voor jou

Je gaat een kinderfeestje organiseren, leuk! Waar moet je dan allemaal aan denken? En wat regel je op welk moment? Ja een kinderfeestje kost wat organisatiewerk, maar met een goede planning zie je niets over het hoofd. Onderstaand hebben we 10 tips voor je op een rij gezet. Het feest kan beginnen!

Tip 1. Overleg de datum van het kinderfeestje met de ouders van de vriendjes
Check op tijd of de datum uitkomt bij de vriendjes. Zeker als je het kinderfeestje in een weekend of tijdens een vakantie wilt plannen, hebben veel kinderen al andere bezigheden. Daarnaast kan de jarige heel teleurgesteld zijn als bepaalde vriendjes niet kunnen komen. En ben je er op tijd bij, dan heb je de meeste kans dat alle vriendjes kunnen. Wel zo leuk!

Tip2. Betrek de jarige bij het kinderfeestje
Het kinderfeestje is voor de jarige. Laat hem of haar meedenken met wat hij of zij graag wil gaan doen. Hier kunnen hele leuke ideeën uit komen.

Tip3. Hoeveel kinderen nodig je uit en wie worden er uitgenodigd
De stelregel die de meeste ouders hanteren, is zo’n beetje de leeftijd van de jarige plus één (de jarige zelf). En ga je de kinderen zelf vervoeren dan is het natuurlijk wel zo handig dat de kinderen in de auto(‘s) passen. Beslis samen met je kind welke kinderen er uitgenodigd worden.  

Tip4. Denk na over de praktische zaken
Worden de kinderen thuis gebracht of laat je de kinderen ophalen en hebben ze dan al gegeten? Wat voor een kleding kunnen ze het beste dragen en moeten ze nog iets meenemen?

Tip 5. De uitnodiging
Maken jullie ze zelf? Of koop je ze, handig voorgedrukt bij de lokale boekhandel? En hoe deel je de uitnodigingen uit? Op sommige scholen mogen ze niet worden uitgedeeld in de klas (dan zouden niet-genodigden zich buitengesloten kunnen voelen). Maak er dan een leuke fietstocht langs de brievenbussen van de genodigden van.

Tip 6. Boodschappen
Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk een lekkere taart met wat drinken. Haal je het zelf, laat je het bezorgen of indien je het kinderfeestje niet thuis viert, regel je de taart met limonade op locatie? Snoepjes en een lekkere snack maken het feestje helemaal compleet. Wil je het gezond houden? Dan hebben wij een paar tips:

  • Fruitspiesjes
  • Muffins maken met gezonde ingrediënten zoals appels, bananen en noten
  • IJs gemaakt van fruit
  • Veel kinderen smullen van eierkoeken
  • Maak een lekkere smoothie van fruit
  • Wel chips? Maak zelf lekkere chips van groente

Tip 7. Allergieën
Informeer van tevoren naar eventuele bijzonderheden zoals allergieën.

Tip 8. Telefoonnummers
Ben je toch aan het informeren: vraag de telefoonnummers van de ouders. Voor het geval dat er iets gebeurd, is het erg fijn als ouders bereikbaar zijn. Het kinderfeestje kan ook uitlopen en dan is het wel zo netjes om dat tijdig door te geven.

Tip 9. Leuke versieringen
Een kinderfeestje maak je extra feestelijk met leuke versieringen als slingers en ballonnen. Heb je gekozen voor een thema, dan is het leuk om de versieringen hierop aan te passen. En kaarsjes voor op de taart mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Tip 10. Uitdeelzakjes
Als de kinderen weer naar huis gaan is het leuk om iets aan ze mee te geven. En de jarige vindt het prachtig om dit te geven. Je kunt een zakje met lekkere snoepjes geven. Als je vindt dat er al genoeg gesnoept is, kun je ook andere leuke dingetjes geven. Een stuiterbal, bellenblaas, knutselspulletjes of een leuke foto van het kinderfeestje waar de kinderen met z’n allen op staan. Een leuke blijvende herinnering!

 

Willen jullie het kinderfeestje bij Kinderpretpark Julianatoren vieren?

Informatie Jul's Kinderfeestje