10 handige tips voor het begeleiden van een schoolreis

Ga jij binnenkort mee als begeleider van een schoolreisje en ben je op zoek naar tips voor het begeleiden van een schoolreis zodat je goed voorbereid bent? Lees dan zeker even de onderstaande 10 tips welke wij hebben opgesteld voor de begeleiders van een schoolreis. Zo ga jij rustig deze schoolreisdag tegemoet en geniet jij net als de leerlingen van een geslaagde schoolreis!

Tip 1. Een goede voorbereiding
 Een goede voorbereiding voor een schoolreisje is het halve werk. Vaak heb je als begeleider al de nodige informatie over de regels, namen van het groepje kinderen die je gaat begeleiden e.d. vanuit school gekregen. Zo niet, informeer  daarnaar. Schrijf ruim van tevoren op wat je wilt meenemen en of er nog dingen gehaald moeten worden. Stem dit ook even af met school, overbodige bagage is ook niet nodig.

Tip 2. Toilettasje voor ongelukjes
Stop in een klein toilettasje spullen als snoetenpoetsers, pleisters, jodium, zalf tegen insectenbeten en een crème voor vallen, stoten en schaven.

De bovenstaande spullen zijn bij de EHBO post van Kinderpretpark Julianatoren aanwezig.

Tip 3. EHBO post
Informeer naar waar de EHBO post zit van het park en schrijf het noodnummer op van het park waar je heen gaat. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan.

Je vindt de EHBO post vij Kinderpretpark Julianatoren bij het Suikerspinhuisje tegenover de Julianatoren.

Tip 4. Plattegrond
Zorg dat je een plattegrond van het park hebt.

De plattegrond van Kinderpretpark Julianatoren kun je hier downloaden

Tip 5. Verzamelpunt en waar ga je naartoe als je jouw groepje kwijt bent
Spreek met elkaar af waar het verzamelpunt is en waar kinderen naartoe moeten gaan als ze hun groepje uit het oog zijn verloren. Laat deze punten ook aan de kinderen zien en bespreek de herkenningspunten met ze.

Tip 6. Allergieën
Informeer of er kinderen zijn met allergieën.

Tip 7. Waar gaan we in?
Overleg met de kinderen in welke attracties ze graag willen en of er speciale shows zijn waar ze graag naartoe willen. Zo weten de kinderen dat hun favoriete attractie ook wordt bezocht en dan vinden ze het minder erg om eerst in andere attracties te gaan.

Tip 8. Eng?
Doe geen dingen die je zelf eng vindt! Dat is niet goed voor je zelf en de kinderen hebben echt wel in de gaten dat jij het eng vindt.

Tip 9. Regelmatig tellen
Tel voordat je naar een volgende attractie loopt even of je alle kinderen uit je groepje bij je hebt.

Tip 10. Goede wandelschoenen
 Zorg voor goede wandelschoenen.

Reserveer je schoolreisje

Basisscholen, BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven profiteren van een voordelige entreeprijs inclusief een drankje voor de kinderen,
een koffie/thee per begeleider en een terugkomkaartje. De begeleiders gaan GRATIS mee. Reserveer nu en beleef de leukste schoolreis ooit!